fbpx

«Πηγάζοντας από το παρελθόν, Εφοδιάζοντας το μέλλον: Αγκαλιάζοντας τη διαφορετικότητα» 7η Σύνοδος Κορυφής Νεολαίας

To Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος στηρίζει το έργο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων ως Χορηγός Φιλοξενίας του 7ου Φόρουμ Νεολαίας με το θέμα «Πηγάζοντας από το παρελθόν, Εφοδιάζοντας το μέλλον: Αγκαλιάζοντας τη διαφορετικότητα» που θα πραγματοποιηθεί από τις 21/07/2023 έως τις 23/07/2023 στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος.  

Το θέμα του φετινού συνεδρίου αντανακλά μια βαθιά δέσμευση για την κατανόηση και την υπέρβαση των ιστορικών προκλήσεων που εμπόδισαν την πρόοδο και διαιώνισαν τις διακρίσεις σε διάφορες κοινότητες. Το συνέδριο αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τα λεπτά αλλά ισχυρά στίγματα που υπάρχουν, τα οποία καταπιέζουν ορισμένες ομάδες από το να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους και τα οποία επηρεάζουν αρνητικά την κοινωνία μας.  

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, η ανθρωπότητα έχει αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, από τις διακρίσεις και τη νομοθετική ανισότητα έως τις προκαταλήψεις και τα κοινωνικά στίγματα. Η πανδημία COVID-19 επιδείνωσε περαιτέρω αυτά τα ζητήματα, αποσπώντας την προσοχή μας από την καθιέρωση της ισότητας και την υιοθέτηση της διαφορετικότητας.  

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα συμμετάσχουν σε εκπαίδευση μεταξύ ομοτίμων, προωθώντας τον διαπολιτισμικό διάλογο για την κατανόηση και την εκτίμηση των διαφορετικών προοπτικών. Μέσω των συνεργατικών προσπαθειών, οι νέοι ηγέτες ελπίζουν να διαιωνίσουν τις αξίες της αποδοχής και του σεβασμού, δημιουργώντας τελικά έναν κόσμο που θα εξυμνεί τη μοναδικότητα των ατόμων.  

 Χαιρετισμό στο συνέδριο θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *