fbpx

Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Οικονομικό Έγκλημα και την Ποινική Δικαιοσύνη

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου ανακοινώνει την έναρξη από το Σεπτέμβριο 2019 του νέου Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στο Οικονομικό Έγκλημα και Ποινική Δικαιοσύνη.

Το ανωτέρω πρόγραμμα έχει πιστοποιηθεί  από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) της Κυπριακής Δημοκρατίας  και θα παρέχεται  στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Το πρόγραμμα  απευθύνεται σε πτυχιούχους Σχολών και τμημάτων  Νομικών και Πολιτικών Επιστημών, Οικονομικών Επιστημών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Marketing και αποφοίτων σωμάτων ασφαλείας.

Η εξειδίκευση στο οικονομικό έγκλημα και στη Ποινική δικαιοσύνη στοχεύει στην παροχή καλοσχεδιασμένης, προσανατολισμένης στη πρακτική, ακαδημαϊκής, μεταπτυχιακού επιπέδου εκπαίδευσης, τόσο σε ποινικούς δικηγόρους, εισαγγελείς ή δικαστικούς, όσο και σε αποφοίτους που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στο πεδίο της ποινικής δικαιοσύνης σε εθνικό και Ευρωπαϊκό νομικό περιβάλλον.

Ειδικότερα, στοχεύει να εξοπλίσει τους σημερινούς και τους μελλοντικούς  επαγγελματίες με τις δεξιότητες, τις γνώσεις και τα εργαλεία που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες πολύπλοκων νομικών θεμάτων στο οικονομικό έγκλημα, ιδίως σε μία ποινική δίκη με διεθνικό χαρακτήρα.

Επιπλέον, το πρόγραμμα αξιοποιεί όλα τα σύγχρονα  εργαλεία και πλεονεκτήματα των νέων τεχνολογιών για την εκπαίδευση, προκειμένου οι απόφοιτοι να κατέχουν όλες τις απαραίτητες εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες, οι οποίες θα τους επιτρέψουν να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της επιστημονικής προσέγγισης των  ζητημάτων που άπτονται της σφαίρας του Οικονομικού Εγκλήματος και της ποινικής αντιμετώπισής του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *